RSA NetWitness® Suite aduce noi functionalitati, pentru a acoperi lipsa de resurse umane din domeniul securitatii cibernetice

RSA, parte a Dell Technologies, prin partenerul sau in Romania, SolvIT Networks, a anuntat imbunatatiri importante aduse suitei RSA NetWitness, care este proiectata pentru a oferi vizibilitea necesara si o intelegere activa, pentru a detecta mai repede amenintarile de astazi din domeniul Cyber Securitatii. Suita este conceputa pentru a permite organizatiilor sa monitorizeze orice infrastructura moderna, permitand flexibilitate, usurinta de implementare si vizibilitate globala, necesare pentru detectare proactiva si raspuns rapid. Aceste imbunatatiri extind capacitatea RSA de a ajuta organizatiile sa acopere lipsa de resurse si abilitati ale echipei de securitate fara a adauga personal. Ca parte a solutiilor RSA Business-Driven Security ™, RSA NetWitness Suite ajuta clientii sa coreleze in mod cuprinzator si rapid incidentele de securitate cu contextul de afaceri, pentru a raspunde eficient si a proteja ceea ce conteaza cel mai mult.

„Suita RSA NetWitness a fost conceputa pentru a monitoriza un set foarte larg de vectori de atac si in acelasi timp pentru a oferi echipelor de securitate toate informatiile necesare pentru intelegerea cat mai rapida a activitatilor compromitatoare, astfel incat sa poata actiona inainte ca activitatea companiei să fie afectata.”, a declarat Mihai Scemtovici, Manager General, SolvIT Networks.

Utilizarea RSA NetWitness Suite, permite organizatiilor sa desfasoare acelasi continut de detectare a amenintarilor pe care il utilizeaza RSA Incident Response Practice pentru a identifica cele mai recente amenintari. Ca o demonstratie a capacitatii RSA NetWitness Suite de a conecta reteaua, terminalele si jurnalul de date, tehnologia a fost utilizata pentru a detecta malware-ul in cazul a doua atacuri nou identificate – Kingslayer si Schoolbell. Suita ofera continut out-of-the-box pentru a gasi comportamente care sunt asociate cu grupurile suspectate ca ar fi comis aceste atacuri. RSA Research a publicat recent detalii tehnice despre atacurile Kingslayer si Schoolbell.

“RSA NetWitness Suite i-a ajutat pe analistii nostri de securitate sa detecteze incidentele si sa raspunda acestora cu agilitate si incredere.”, a spus Eric Tamashunas, Information Security la Johnson & Johnson. “Nu este doar o unealta cheie in portofoliul nostru InfoSec, ci este si un element care ofera mai multa putere analistilor de securitate, crescandu-le eficienta in cadrul organizatiei.”

Cu o intelegere profunda a celui mai larg set de vectori de atac, RSA NetWitness Suite este conceput pentru a raspunde amenintarilor reprezentate de atacurile rapide, de o precizie din ce in e mai mare, care vizeaza activele strategice. Desi companiile recunosc impactul pe care aceste amenintari il pot avea asupra infrastructurii, reputatiei si al componentei financiare, studiile arata ca acestea detecteaza si raspund acestor amenintari cu dificultate. Cel mai recent studiu RSA Threat Detection a aratat ca 92% dintre organizatii nu pot detecta foarte rapid amenintarile iar 89% nu pot investiga suficient de rapid.

Cele mai recente capabilitati RSA NetWitness Suite sunt proiectate pentru a asigura vizibilitatea in aplicatiile organizatiilor care ruleaza pe infrastructuri virtuale si cloud, permitand organizatiilor sa colecteze si sa analizeze datele critice de securitate, ca parte a unei platforme centralizate de detectare si raspuns. In plus, componentele RSA NetWitness sunt construite pentru a functiona oriunde – pe infrastructuri cloud, fizice si virtuale.

„RSA NetWitness Suite este proiectat pentru a permite organizatiilor sa fie mai eficace si mai eficiente in operatiunile lor de securitate. Am proiectat RSA NetWitness Suite pentru a oferi o perspectiva de neegalat in toate infrastructurile si pentru a oferi abilitatea rapida si cuprinzatoare de a invinge amenintarile de securitate de astazi”, a declarat Michael Adler, Vice President, Product, RSA NetWitness Suite, RSA. „Clientii pot acoperi lacunele de resurse in cadrul echipelor lor de securitate prin utilizarea detectarii automate a amenintarilor cunoscute si necunoscute si prin monitorizarea intregii lor infrastructuti – indiferent unde se afla.“

RSA NetWitness Suite este proiectat pentru a creste impactul unei echipe de securitate de pana la trei ori prin:

  • Atenuarea daunelor: detectarea rapida a amenintarilor de azi cunoscute si necunoscute prin utilizarea analizei automate a comportamentului, minimizand timpul de actionare al atacatorului si diminuand riscul.
  • Crearea unor echipe de securitate mai eficiente si mai eficace: acoperirea lacunelor in cadrul echipelor de securitate fara a creste numarul de angajati, in acelasi timp imbunatatind echipele curente prin intermediul detectarii automate, pentru a raspunde amenintarilor cibernetice avansate de trei ori mai repede.
  • Utilizarea mediilor virtual si cloud intr-un mod sigur: vizibilitate generalizata in infrastructura moderna si minimizare a punctelor fara vizibilitate.
Posted in: