Crește cererea de soluții de securitate

Compania locală SolvIT Networks, specializată în furnizarea de soluţii de securitate şi de management al serviciilor şi infrastructurii de IT, a raportat pentru anul trecut o cifră afaceri netă de 7,8 milioane lei (1,7 mi­li­oane euro), în scădere cu aproape 30% faţă de 2015, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În 2015, afacerile companiei s-au situat la 111 milioane lei, mai mari cu peste 60% faţă de anul precedent.

„Vedem o cerere uriaşă pentru soluţiile de securitate. Nimeni nu recunoaşte public că a avut probleme, însă în discuţiile private multe corporaţii cu afaceri locale admit: «Da, am avut spargeri, da, am pierdut bani». În acest context, divizia noastră de soluţii de securitate va creşte cu 50% faţă de anul anterior. În anii următori zona de securitate va creşte constant“, declara pentru ZF în 2015 Mihai Scemtovici, manager general al SolvIT Networks.

În 2016 compania a înregistrat de asemenea şi o scădere a profitului net, însă cu o rată anuală şi mai mare – 40%, la puţin peste un milion de lei. În 2015 profitul net al solvIT Networks aproape că se dublase, la 1,78 mil. lei. În ceea ce priveşte numărul mediu de angajaţi, acesta s-a situat la 21 în 2016, faţă de 23 în anul anterior.

Citește mai mult pe Ziarul Financiar.

 

Posted in: