CA Technologies îmbunătățește Privileged Access Management pentru Marile Companii și Implementările de Servicii Administrate

Actualizarile CA Privileged Access Manager includ capabilitati noi pentru management centralizat, performante imbunatatite si securitatea datelor

CA Technologies (NASDAQ:CA) lanseaza o noua versiune a solutiei CA Privileged Access Management (PAM), care adreseaza nevoile de scalabilitate si de performanta pentru expansiunea departamentala si geografica. CA PAM 3.0 permite companiilor sa-si extinda implementarile PAM in cadrul mai multor departamente si ofera furnizorilor de servicii administrate (Managed Service Providers – MSP) o modalitate utila de a administra mai multe instante ale produsului pentru baza de clienti pe platforme si infrastructuri.

SolvIT Networks este distribuitor al CA SEE in Romania si furnizor al produselor mentionate mai sus pe piata locala.

Scalabilitatea unei solutii Privileged Access Management este esentiala pentru a asigura ca organizatiile pot aborda si controla riscul cibernetic provenit de la utilizatori de incredere in orice mediu. Pe masura ce implementarile se extind pentru a administra si a monitoriza expansiunea accesului in cadrul mediilor geografice, departamentale si hibride, consideratiile arhitecturale pot da nastere unor provocari in alinierea alocarii infrastructurii cu sistemele de operare si bazele de date. CA PAM sustine aceste cerinte cu caracteristici imbunatatite care permit un control mai mare in diversitatea punctelor de acces ale utilizatorilor si dispune de caracteristici care permit Administratorilor de Securitate sa-si extinda controlul si monitorizarea utilizatorilor.

Indiferent daca accesul privilegiat vine sub forma de conturi “root”, “administrator” si “superuser” sau conturi de aplicatii, API sau de servicii cu privilegii superioare, gestionarea eficienta a tuturor punctelor de acces privilegiat devine si mai mult o provocare in aceste medii cloud dinamice. Acest lucru nu se datoreaza faptului ca aceste medii sunt, in mod inerent, nesigure, ci faptului ca aspectele legate de securitate (in special in ceea ce priveste nivelurile variate de acces privilegiat) sunt adesea neglijate.*

Noile caracteristici ale CA PAM pentru reducerea riscului cibernetic de la utilizatori de incredere includ:

  • O noua Consola de Administrare simplificata, conceputa pentru a oferi vizibilitate in cadrul implementarilor security-as-a-service si multi-departament.
  • Capacitatile de clustere sporite si performanta sesiunilor concurente asigura intreprinderilor mari si globale si MSP-urilor o politica consecventa pentru clustere si instante.
  • Criptarea augumentata a inregistrarilor sesiunilor si imbunatatirea modulului crypto in cadrul implementarilor de toate dimensiunile.

Gartner recomanda liderilor in managementul securitatii si al riscurilor, responsabili de furnizarea capabilitatilor IAM:  “Implementati inregistrarea sesiunilor cat mai curand posibil, deoarece aceasta capabilitate va adauga responsabilitate si vizibilitate pentru activitatea privilegiata. Includeti aceasta capabilitate ca parte a procesului de selectie.”**

“Securitatea nu ar trebui sa reprezinte niciodata un obstacol in calea cresterii economice si a evolutiei afacerii, ci un factor favorabil printr-o abordare inteligenta, bazata pe risc”, spune Mordecai Rosen, vicepresedinte senior si director general al CA Security Business. “Nevoia de privileged access management creste pe masura ce sunt create din ce in ce mai multe identitati digitale in fiecare zi. Cheia pentru maturarea unei solutii PAM este asigurarea ajustarii si adaptarii la afacere pe parcursul calatoriei de transformare digitala.”

Resurse

*Gartner Securing Privileged Access to Your IaaS Environment, Lori Robinson, August 3, 2017
**Gartner Market Guide for Privileged Access Management, Felix Gaehtgens, Anmol Singh, Dale Gardner, August 22, 2017

Posted in: