SolvIT Networks sprijină copiii în suferință

Organizația Salvați Copiii România a accelerat programul de dotare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, astfel, Clinica de Ortopedie Pediatrică și Secția de ORL ale unității medicale au primit aparatură medicală complexă, în valoare totală de 152.000 de euro.

Medicii de la Clinica de Ortopedie Pediatrică vor avea la dispoziție, pentru un diagnostic acurat și rapid, o instalație de radiologie mobilă C-arm de ultimă generație. Aparatul de radiologie mobil performant este indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenții chirurgicale pentru malformaţii congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne și maligne, traumatisme, infecții, distrofii osoase etc. De fapt, este utilizat în majoritatea intervențiilor ortopedice, de la tratamentul minim invaziv în urgență al fracturilor până la intervenții complicate, precum cele din scolioză. Aparatul, un sistem mobil de fluoroscopie ce conține un tub de radiologie și un soft de procesare, este vital chirurgului în timpul intervențiilor chirurgicale ortopedice.

Aceste dotări au fost posibile prin generozitatea donatorilor persoane fizice, dar și a sponsorilor Dreamstime și Next Energy Partners, Cantecedegradinita.ro, Solvit Networks, Total Tehnologies, Freelancer IT, Proex Top prin susținerea doamnei Magda Ion, Govnet Mediacom.

Dotările celor două secții completează astfel lista de lucrări de intervenții și echipamente medicale, pe care Salvați Copiii le-a demarat de la începutul anului, pentru a întări capacitatea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” de a trata copiii cu patologii diverse, care ajung aici din întreaga țară.

Posted in: