Monitorizarea Continua: Un instrument folositor nu doar profesionistilor din audit si conformitate

SolvIT Networks este reprezentatul unic in Romania al ACL, o companie de software pentru audit analitic, care ofera o gama completa de solutii de monitorizare continua. Utilizarea tehnologiei de monitorizare continua pentru imbunatatirea productivitatii nu se adreseaza numai profesionistilor din audit si conformitate – monitorizarea continua este intens utilizata si in securitatea cibernetica. Un articol recent publicat de “infoRisk Today” dezvaluie informatiile dintr-un interviu cu George Schu, un expert de top in implementarea tehnologiei de monitorizare continua in domeniul securitatii cibernetice.
De ce ar trebui sa ne intereseze securitatea cibernetica?

Schu vorbeste despre modalitatea in care implementarea unei solutii de monitorizare continua de succes, poate ajuta o organizatie pe parcursul procesului de evaluare a riscului, prin monitorizarea amenintarilor posibile si analizarea atacurilor care au avut deja loc. Este o situatie similara cu cea a profesionistilor din audit si conformitate, care utilizeaza monitorizarea continua pentru a realiza analize recurente cu scopul de a detecta erorile de control care se intampla in prezent, in timp ce folosesc analiza de date ad-hoc pentru a identifica erorile de control care s-au petrecut deja.

Potrivit spuselor domnului Schu, adevarata provocare in implementarea cu succes a monitorizarii continue nu consta in adoptarea tehnologiei, ci necesita o modificare a culturii organizationale, pentru a transforma acest process intr-unul normal. O parte semnificativa a modificarilor poate veni din schimbari in cadrul organizatiei sau traininguri corespunzatoare. Comunitatea specialistilor in audit si conformitate ar trebuie sa stie ca monitorizarea continua nu este o solutie plug-and-play – ci are nevoie de o abordare strategica pentru obtinerea tuturor beneficiilor.

Cu toate acestea, ca orice lucru care poate reprezenta o provocare pentru imbunatatirea status quo-ului, beneficiile monitorizarii continue depasesc cu mult costurile acesteia. Companiile trebuie sa asigure vizibilitate continua asupra domeniilor importante de risc ale organizatiei si sa actioneze asupra lor pentru remediere imediata. Astfel, ofiterii de audit si conformitate vor avea mai mult timp si flexibilitate pentru a-si muta focusul de la repetarea testelor de remediere la detectarea altor zone neidentificate care pot fi expuse riscului.

Despre ACL

Solutiile tehnologice de la ACL transforma auditul si managementul riscului, pentru a oferi organizatiilor un control fara precedent asupra afacerii lor.

Produsele ACL – incluzand solutiile de audit in cloud si de management al conformitatii, precum si produsele de analiza a datelor – sunt utilizate in companie pentru maximizarea oportunitatilor de crestere, prin identificarea si atenuarea riscurilor, prin protejarea profitului si accelerarea performantelor.

Solutiile ACL au fost implementate la peste 14,000 de clienti la nivel international, incluzand 89% din Fortune 500.