CA Technologies oferă soluții pentru PSD2 pentru a ajuta la accelerarea procesului de open banking

O abordare interactiva unificata reduce riscurile si costurile pentru furnizorii de servicii de plata cu capacitatea de a crea rapid solutii financiare noi.

CA Technologies, reprezentata in Romania de partenerul sau strategic SolvIT Networks, anunta ca solutiile CA care adreseaza cerintele Directivelor Europene PSD2 (Payment Services Directive 2) ajuta bancile, furnizorii de servicii de plati (PSPs) si furnizorii terti (TPPs) sa-si modernize arhitecturile de aplicatii, sa accelereze procesul de open banking si sa eficientizeze inovarea platilor digitale pentru a raspunde cerintelor PSD2. Cazurile de utilizare preconfigurate, care exploateaza beneficiile CA API Management si integrarilor securitatii, plus instrumentele de orientare specifice pentru PSD2 ajuta organizatiile sa eficientizeze dezvoltarea si sa furnizeze rapid experiente de tranzactionare moderne, sigure si convenabile, care abordeaza reglemetarile PSD2.

PSD2 este legiferat de catre Uniunea Europeana si ofera un cadru legal pentru platile digitale efectuate in Europa. Sopul este acela de a creste transparenta si inovatia pe piata Europeana a platilor, consolidand in acelasi timp siguranta platilor pe internet si accesului la cont.

“PSD2 reprezinta o revolutie in ceea ce priveste platile digitale, punand consumatorul in centrul procesului de plata. Acesta solicita tuturor furnizorilor de servicii financiare sa implementeze metode noi, sigure si convenabile de livrare a serviciilor de tranzactionare.”, declara Ian Clark, senior director, Solutions, CA Technologies. “Solutiile de la CA care raspund cerintelor PSD2, ofera clientilor un avantaj, o orientare specifica PSD2 privind politicile si regulile, plus API si documentatia cazurilor de utilizare. Este o solutie one-stop care ajuta companiile sa se pregateasca pentru termenul limita PSD2 din 2018.”

„Desi in Romania bancile au avut in vedere o abordare unitara, eventual printr-un actor comun agreat, in acest moment au realizat ca solutia este independenta, cel mult unitara la nivel de fiecare grup bancar in parte. Este singurul mod prin care bancile se pot diferentia de concurenta si pot crea servicii inovatoare si personalizate, pot face parteneriate strategice si oferi fiabilitate si siguranta partenerilor terti.”, declara deasemenea Mihai Scemtovici, Director general SolvIT Networks. „Bancile trebuie sa fie in masura sa se adapteze intr-un fel in cazul unui parteneriat cu un operator telecom, in alt fel in cazul unui parteneriat cu un mare lant de hypermarket-uri si diferit pentru un lant de magazine prezent in mediul reprezentat de sate, sau mici localitati. Iar solutiile CA le ajuta tocmai in acest mod, sa poata crea interfete noi personalizate, practic cu drag-and-drop, in deplina securitate si avand control si posibilitati de administrare extensive, in acelasi timp nelimitand cu nimic satisfactia de utilizator a partenerilor”.

Solutia pentru PSD2 de la CA include cazuri de utilizare care pot aborda inregistrarea TPPs; clienti care au agreat accesul la contul lor; autentificare puternica si evaluare a riscului pe baza contextului, care sta la baza validarii in timp real a utilizatorilor.

In plus, arhitectura solutiei permite organizatiilor sa adauge niveluri de functionalitate pentru cazuri de utilizare noi si inovatoare, cum ar fi autentificarea puternica, monitorizarea performantelor si capacitatile DevOps. Platforma poate fi extinsa pentru a ajuta companiile sa satisfaca cerintele viitoarelor Open Banking API sau FAPI (Financial API).

CA a creat un mediu de test sau “sandbox”, unde organizatiile pot testa si explora solutiile care raspund cerintelor  PSD2, impreuna cu un reprezentant CA sau pe cont propriu.

 

Solutiile CA care adreseaza cerintele PSD2 sunt:

  • CA API Management Gateway – Administreaza, orchestreaza si securizeaza interactiumile intre toate partile;
  • CA API Developer Portal – Expune structura API, formatul, utilizarea valida si documentatia catre dezvoltatorii TPP;
  • CA Live API Creator – Sprijina adoptarea unei abordari bazate pe API si integrarea sistemelor si aplicatiilor vechi;
  • CA Mobile API Gateway – Ofera un punct central pentru controlul politicilor companiei care securizeaza si administreaza resursele informatice expuse prin intermediul API-urilor mobile.
  • CA Advanced Authentication – Permite SCA, parole unice, scor de risc, autentificare de risc, detectarea tiparelor pentru comportamentul utilizatorilor etc.;
  • CA Directory – Stocare de inalta performanta pentru administrarea datelor TPP si a datelor de utilizator, care ajuta la respectarea altor reglementari, cum ar fi GDPR. Ofera posibilitatea de a paraja arborele de directoare pe mai multe servere, ceea ce ajuta organizatia sa inteleaga unde sunt stocate fizic datele cu caracter personal.

Pentru mai multe informatii: www.ca.com/psd2