CA oferă fluidizare prin integrare de resurse

Orice organizaţie IT necesită la ora actuală o bună orchestrare a resurselor, instrumentelor, proceselor şi activelor IT, care sunt de cele mai multe ori unice pentru fiecare firmă. În acest context, Computer Associates le propune clienţilor, prin intermediul distribuitorului său SolvIT Networks, soluţia de nivel enterprise IT Process Automation Manager, care pe lângă orchestrarea celor de mai sus furnizează şi integrare pentru o gamă largă de sisteme IT comune.

Pentru asta, soluţia este compusă dintr-o serie de componente modulare care suportă standarde tehnologice din cadrul industriei IT, dar care pot fi şi adaptate unor medii unicat. Ea permite firmelor să proiecteze, implementeze şi să administreze automatizarea procedurilor operaţionale IT manuale, consumatoare de resurse şi adesea inconsistente în cadrul unei soluţii integrate. IT Process Automation Manager adresează nevoile complexe atât ale firmelor obişnuite, cât şi ale marilor furnizori de servicii.

Realitatea arată că multe firme continuă să opereze cu silozuri de date, iar lipsa de integrare dintre diversele departamente şi sistemele IT împiedică automatizarea multor procese. Fără o automatizare adecvată, firmele sunt împovărate de procese manuale, lente şi inconsistente, care durează prea mult şi generează întârzieri în furnizarea de servicii către clienţii finali.

Soluţia propusă de CA este proiectată pentru a accelera livrarea de servicii IT, simultan cu eliminarea erorilor manuale. Cu ajutorul ei se pot defini, automatiza şi orchestra procese funcţionale IT peste silozuri tehnologice care utilizează sisteme diferite, se reduc timpii de livrare a serviciilor şi se întăresc standardele şi politicile de conformitate implementate în diverse departamente ale firmei.

IT Process Automation Manager include trei componente principale. Prima componentă este cea de design. Prin folosirea bibliotecii de automatizare, proiectanţii pot crea şi testa rapid noi procese. Biblioteca constă din sute de obiecte de automatizare, care permit proiectarea rapidă, iar proiectanţii de procese pot folosi fie interfaţa grafică, fie script-uri de automatizare procese noi. În plus, script-urile de automatizare deja create pot fi importate în biblioteca soluţiei pentru a fi reutilizate.

A doua componentă este cea de integrare. Conectorii standard furnizează integrare cu o gamă largă de sisteme IT comune. Ei oferă capacitatea de citire şi scriere date, precum şi de lansare sarcini în interiorul aplicaţiilor, sistemelor de operare şi altor componente IT. De asemenea, pot fi construiţi conectori speciali pentru conectarea la sisteme IT moştenite şi proprietare prin utilizarea wizard-ului Custom Operator.

În fine, a treia componentă este cea de orchestrare. Interfaţa web a soluţiei permite administratorilor să vadă rapid starea şi status-ul fiecărui proces executat. Pe măsură ce procesele sunt executate, fiecare pas efectuat este înregistrat automat într-un jurnal de audit.

IT Process Automation Manager facilitează integrarea cu o gamă largă de sisteme şi aplicaţii de management al infrastructurilor IT. Există posibilitatea de selecţie de conectori predefiniţi şi de operaţiuni de integrare care simplifică implementarea în mediul specific al oricărei firme. Prin cei peste 100 de operatori pentru procese, fluxuri de lucru, medii logice şi protocoale, cum ar fi SNMP, XML, SOAP, REST, SSH, FTP, JDBC, SMTP/POP, LDAP, şi JMX, soluţia oferă abilitatea de creare rapidă de integrări specifice prin folosirea de CLI comune sau servicii web standard.

SolvIT Networks este partener strategic pentru Europa Centrală și de Est al Broadcom.

Posted in: