SolvIT Networks anunta lansarea unei solutii inteligente de monitorizare a mediilor SAP de la Nimsoft

SolvIT Networks, partener strategic al companiei CA pentru Europa Centrala si de Est, anunta lansarea unei solutii inteligente de monitorizare a mediilor SAP, de la Nimsoft. CA Technologies a achizitionat compania Nimsoft in 2010, tranzactia fiind in valoare de 350 milioane $. Achizitie Nimsoft face parte din strategia CA de a extinde semnificativ abilitatile, ca raspuns la provocarile actuale din managementului IT al companiilor emergente si al furnizorilor de servicii, cu un rol important in dezvoltarea conceptului Cloud Computing.

SolvIT Networks, partener strategic al companiei CA pentru Europa Centrala si de Est, anunta lansarea unei solutii inteligente de monitorizare a mediilor SAP, de la Nimsoft.

CA Technologies a achizitionat compania Nimsoft in 2010, tranzactia fiind in valoare de 350 milioane $. Achizitie Nimsoft face parte din strategia CA de a extinde semnificativ abilitatile, ca raspuns la provocarile actuale din managementului IT al companiilor emergente si al furnizorilor de servicii, cu un rol important in dezvoltarea conceptului Cloud Computing.

Solutia automata de monitorizare a mediilor SAP propusa de Nimsoft permite clientilor sa optimizeze serviciile in cadrul infrastructurii fizice, virtuale si de tip cloud, minimizand in acelasi timp costurile de achizitie ale tehnologiei.

Nimsoft Monitor for SAP extinde capacitatile Nimsoft Monitor catre componentele SAP NetWeaver®, SAP® ECC, ABAP™ si Java™. Solutia incorporeaza o baza de date a indicatorilor de performanta (KPI’s) proveniti din cele mai bune practici asociate, cu scopul de a ajuta administratorii sa adreseze in mod proactiv posibilele problemele, sa le identifice rapid si sa le solutioneze inainte ca acestea sa aiba un impact asupra calitatii serviciilor.

AGENTIL™, companie certificata SAP Service Partner si membra a Nimsoft Unified Management Alliance si-a unit vastele cunostinte despre SAP cu arhitectura si APIs Nimsoft Unified Manager pentru crearea acestei noi solutii.

“Anii de experienta solida in domeniu ne-au invatat cum sa implementam si sa sustinem sistemele SAP de inalta performanta.”, a declarat Jean-François Lauri, CEO AGENTIL. “Prin includerea acestor cunostinte in Nimsoft Monitor for SAP, clientii pot creste eficienta operativa si performanta SAP generala.”

Litasco, divizia comerciala a LUKOIL, una dintre cele mai mari companii din Rusia in domeniul petrol-gaz, foloseste Nimsoft Monitor pentru mentinerea performantei si disponibilitatii infrastructurii sale SAP. “Nimsoft Monitor ne permite sa construim un tablou de bord de tip web-based pentru managementul business-ului, cu scopul de a identifica si administra incidentele SAP si disponibilitatea serviciilor. “,a spus Jean-Christophe Massotte, CEO LUKOIL Technology Services Geneva. “Aceasta vizibilitate sporita ne permite sa reducem riscul timpului de nefunctionare, astfel incat putem sa pastram constanta productivitatea angajatilor si sa evitam erorile pietei de tranzactionare.”

Beneficiile utilizatorilor Nimsoft Monitor for SAP:

·Solutia ofera o imagine de ansamblu a aplicatiei SAP si monitorizeaza componentele retelei, server-ului, bazei de date si stocarii asociate, necesara pentru corelarea posibilelor incidenta si pentru acelerarea solutionarii acestora

·Solutia propune un model simplu de configurare pentru automatizarea implementarii in cadrul implementarilor complexe

·Solutia beneficiaza de un design optimizat pentru oferirea unui mod securizat si non-invaziv de colectare a indicatorilor de performanta

·Monitorizarea celor mai bune practici si modele de tranzactionare SAP

“Mediile SAP enterprise au devenit foarte dinamice datorita atat conditiilor din ce in ce mai volatile de business cat si datorita infrastructurii actuale extensiv virtualizata.”, a spus Chris O’Malley, CEO Nimsoft. “Aplicatia de monitorizare SAP si Nimsoft Monitor permite clientilor sa administreze aceste medii dinamice SAP oferind servicii de inalta calitate si in acelasi timp reducand cheltuielile de administrare.”

Nimsoft Monitor este membra a Nimsoft Unified Manager, o solutie de tip IT Management-as-a-Service care combina un model lider de industrie de monitorizare a infrastructurii si un software petntru management de servicii conform cu standardul ITIL.