Service Desk la Romtelecom

  1. Romtelecom ITIL

SolvIT Networks a implementat la Romtelecom soluţia CA SERVICE DESK. Întregul proiect, incluzând atât etapele de evaluare şi de analiza, perioada de implementare propriu-zisă, cât şi faza de testare şi training intern, s-a derulat pe parcursul unei perioade de 4 luni.

Evoluţia ofertei Romtelecom a făcut necesară şi dezvoltarea accelerată a infrastructurii IT pentru lansarea de noi produse şi servicii pentru clienţi sau introducerea de garanţii ale calităţii şi răspunsului din partea companiei (SLA).

Romtelecom a ales să utilizeze o platformă integrată de monitorizare şi management, în conformitate cu standardele recunoscute în industria IT (ITIL, ISO 20000). Pentru a gestiona în mod unitar şi eficient resursele proprii conform proceselor ITIL, Romtelecom a decis să consolideze în acelaşi sistem atât tratarea solicitărilor interne IT, cât şi administrarea SLA-urilor pentru clienţi.

 “Lucram cu companii mari, cu cerinţe diverse şi cu SLA-uri foarte ridicate, dublate de condiţii contractuale extrem de exigente. Avem o lungă experienţa în furnizarea eficientă de servicii IT standard la scară mare şi ştim că managementul integrat al proceselor de suport este un factor important de success. Acesta este motivul pentru care am ales o platformă modernă, pe baza căreia să oferim cele mai performante servicii clienţilor noştri de business: mai rapide şi de calitate mai bună. Scopul nostru este să avem clienţi mulţumiţi şi să putem spune cu bucurie că ultimul sondaj pentru satisfacţia clientului ne-a arătat că modul nostru de lucru ajunge efectiv la client printr-o mai mare mulţumire faţă de serviciile noastre,“ ne-a explicat Doru Ghenea,   Director Coordonator Servicii IT din cadrul Direcţiei Excutive IT a Romtelecom. “Intern, soluţia CA Service Desk Manager oferă celor aproximativ 7000 de utilizatori un singur punct de contact pentru cererile de suport IT,“ completează acesta în continuare.

Soluţia CA Service Desk Manager permite configurarea de conturi dedicate pentru fiecare client în parte, prin intermediul cărora aceştia beneficiază de asistenţă constând în identificarea rapidă a cerinţelor, principala preocupare fiind viteza de răspuns la incident, monitorizarea SLA-urilor şi asigurarea continuităţii proceselor de business.

“Fiecare client este unic şi deţine un set de valori şi obiective care îl ghidează în activitatea curentă, dar şi în implementarea unor proiecte mai complexe care vizează bună desfăşurare a activităţilor şi proceselor sale interne în ansamblul. Experienţă anterioară ne-a ajutat să gestionăm mai eficient proiectul, dar cu fiecare nouă implementare învăţăm ceva în plus pentru viitor. Tocmai de aceea, suntem onoraţi că Romtelecom a ales SolvIT pentru acest proiect şi suntem bucuroşi să ştim că am contribuit şi noi, alături de Romtelecom, în furnizarea de servicii de business pe piaţa serviciilor IT&C” declara Mihai Scemtovici, Director General, SOLVIT Networks.

Reprezentând prima linie de răspuns în cazul întreruperii serviciilor, CA Service Desk Manager contribuie la identificarea rapidă a cauzelor disfuncţionalităţilor şi permite iniţierea proceselor de management al schimbărilor, crescând semnificativ nivelul calitativ şi consistenţă serviciilor IT&C furnizate de Romtelecom atât  clienţilor săi de business, cât şi clienţilor săi interni. Aplicaţia asigură înregistrarea de către utilizator a cererilor de servicii şi  incidentelor IT, on-line, prin folosirea interfeţei web CA Service Manager.

Posted in: