Platforma SecurID certificată de guvernul american

RSA, una din cele mai importante companii din domeniul securităţii cibernetice, a anunţat recent că SecurID, platforma cloud de management al identităţii şi accesului dezvoltată de firmă, a primit aprobarea de utilizare din partea guvernului Statelor Unite. Certificatul de aprobare a fost emis de Federal Risk and Authorization Management Program, o iniţiativă a guvernului federal de accelerare a adopţiei de servicii cloud.

RSA a declarat că în cursul procesului de certificare a întărit elemente cheie ale platformei sale. Printre acestea se numără Cloud Authentification Service, o platformă software-as-a-service pentru autentificare multi-factor pentru SaaS, aplicaţii web şi mobile, precum şi o gamă întreagă de metode de autentificare precum metoda biometrică, parola unică, token-uri hardware şi autentificare bazată pe risc, toate acestea folosind machine-learning şi analytics comportamental.

Firma a adăugat că pandemia sanitară, recentele crize geopolitice, creşterea numărului de atacuri având în spate state, adopţia extinsă a cloud-ului şi a reţelelor 5G au presat guvernul american să îşi întărească securitatea cibernetică.

În altă ordine de idei, compania de soluţii biometrice Blink Identity a anunţat că soluţiile ei au trecut recent de un audit care validează credibilitatea funcţionării interne a soluţiilor pentru organizaţii mari. Conducerea companiei şi-a exprimat încrederea că auditul, de tip SOC 2, demonstrează că soluţiile firmei pot proteja datele clienţilor din firmele de mari dimensiuni şi pot trece mai rapid de procesele de due diligence.
Un astfel de audit este efectuat de un auditor terţ care măsoară măsurile de control luate de o firmă pe baza asigurării securităţii, disponibilităţii, integrităţii de procesare a soluţiei şi confidenţialităţii datelor.

Blink Identity se alătură astfel firmelor Innovalor şi Clearview AI ca furnizor de soluţii biometrice care au îndeplinit cerinţele SOC 2.

Soluţiile RSA sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.