Broadcom extinde gama de adaptoare Ethernet

Broadcom a anunțat recent extinderea portofoliului de adaptoare Ethernet 400G PCIe Gen 5.0 de înaltă scalabilitate, de înaltă performanță și de putere redusă, pentru a revoluționa ecosistemul centrelor de date.

Aceste ultime produse oferă o soluție de comutare și NIC Ethernet îmbunătățită, deschisă, bazată pe standarde, pentru a rezolva blocajele de conectivitate, pe măsură ce lățimea de bandă XPU și dimensiunile clusterelor cresc rapid în centrele de date AI.

„La Broadcom, recunoaștem importanța promovării unui centru de date eficient din punct de vedere energetic și extrem de conectat pentru ecosistemul AI”, a declarat Jas Tremblay, vicepreședinte și director general al Data Center Solutions Group, Broadcom. „Broadcom acordă prioritate standardelor deschise și încurajează colaborarea cu liderii din industrie pentru a oferi cea mai extinsă selecție de soluții de conectivitate de înaltă performanță pentru infrastructura AI. Adaptoarele noastre Ethernet 400G PCIe Gen 5.0 subliniază încă o dată angajamentul nostru de a activa platforma de infrastructură AI centrată pe rețea.”

Fiind primul adaptor Ethernet din industrie construit cu tehnologie de proces de 5 nm, noul portofoliu permite cea mai eficientă putere și design termic de pe piață. Combinat cu capacitatea dispozitivului de a conduce cabluri pasive de cupru de până la cinci metri sau transceiver-uri optice liniare conectabile cu putere ultra-scăzută și cu comutatoarele Ethernet high-radix de la Broadcom, adaptorul oferă o densitate mai mare a rack-urilor folosind tehnologia de răcire cu aer.

Familia de adaptoare Ethernet Broadcom răspunde cererii tot mai mari pentru viteze mai mari de transfer de date necesare în viitoarele rețele AI. Echipat cu un cablu RoCE de a treia generație, tehnologie de control al congestiei cu latență redusă și funcții inovatoare de telemetrie, portofoliul este ideal pentru mediul de rețea cu lățime de bandă mare și stres ridicat, care caracterizează infrastructura AI.

„În timp ce industria cere furnizarea de AI generativ la scară, volumele imense de date care trebuie procesate pentru a pregăti LLM necesită clustere de servere și mai mari. Lățimea de bandă mare scalabilă, conectivitatea cu latență scăzută este esențială pentru maximizarea performanței acestor clustere AI”, a declarat Patrick Moorhead, CEO și analist șef la Moor Insights and Strategy. „Ethernet prezintă un caz convingător ca tehnologia de rețea preferată pentru sarcinile de lucru AI de generația următoare. NIC-urile 400G oferite de Broadcom, bazate pe succesul său în furnizarea Ethernet la scară, oferă conectivitate deschisă la un TCO atractiv pentru aplicațiile AI care consumă energie.”

Acest portofoliu de ultimă generație este susținut de producţia pe termen lung, dovedită prin folosirea timp de mai multe decenii a soluțiilor Ethernet de înaltă performanță, de la 1G la 400G. Extinderea de portofoliu dispune de arhitectura NIC de a șasea generație Broadcom și extinde portofoliul de AI al companiei pentru a-și consolida leadership-ul în infrastructura centrelor de date Ethernet.

Software-ul adaptiv, conceput pentru a fi independent de furnizor, acceptă un ecosistem larg de procesoare, GPU-uri, switch-uri PCIe și Ethernet folosind standarde deschise PCIe și Ethernet.

În conformitate cu obiectivele Broadcom ca membru fondator al Consorțiului Ultra Ethernet, această abordare subliniază angajamentul companiei față de un ecosistem bazat pe standarde.