Avantajele aduse de „Low Code” în producție

Piața este extrem de dinamică și competitivă, iar manufacturierii trebuie să se adapteze. Lansarea de noi produse care implică și IT-ul, programarea tradițională poate fi lentă și costisitoare. Aici, capabilitățile Low Code pot juca un rol semnificativ.

Soluțiile software de ultimă generație, ca platformele de experiență digitală (DXP), oferă funcționalități Low Code care permit dezvoltarea, livrarea și gestionarea propriilor aplicații fără a fi nevoie de resurse IT specializate. Datorită componentelor și șabloanelor, utilizatorii pot crea aplicații personalizate cu interfețe drag-and-drop și fluxuri de lucru vizuale, reducând sau chiar eliminând nevoia de abilități de codare.

Unul dintre avantajele principale ale Low Code acela este că permite adaptarea proceselor de afaceri la nevoile existente și viitoare în timp util. Programarea tradițională poate dura mult pentru o nouă aplicație. DXP-urile cu cod redus, cum ar fi Liferay, pot furniza noi aplicații mult mai rapid.

Low Code reduce timpul de lansare pe piață de noi produse sau servicii, permițând producătorilor să rămână competitivi pe o piață foarte dinamică. Low Code poate ajuta și la îmbunătățirea calității produsului, la reducerea timpului de nefuncționare și la creșterea încrederii clienților în producător.

Datorită capabilităților Low Code, producătorii sunt și mai bine echipați pentru a ține pasul cu tehnologiile emergente.

În producție, sunt multe sisteme și procese diferite, de la proiectare, la vânzări și asistență pentru clienți. Pentru eficiența operațiunilor, aceste procese trebuie să funcționeze fără probleme.

Platformele Low Code pot ajuta la depășirea acestor provocări, permițând dezvoltarea de aplicații care se integrează perfect cu sistemele existente.

Astfel se adaugă valoare, deoarece integrarea sistemelor existente este crucială pentru o experiență unificată în întreaga platformă.

Integrarea perfectă a aplicațiilor de afaceri ajută, de asemenea, la îmbunătățirea comunicării și a colaborării între departamente și echipe. Cu toate datele relevante disponibile într-un singur loc, este mai ușor pentru diferite echipe să lucreze împreună în vederea atingerii unor obiective comune.

În esență, accelerarea proceselor și reducerea costurilor este printre cele mai importante beneficii ale Low Code pentru manufacturieri.

Dezvoltarea aplicațiilor de la zero poate dura luni de zile, iar întreținerea și actualizarea acestora poate fi costisitoare. Cu Low Code, pot fi dezvoltate rapid aplicații personalizate care să răspundă nevoilor lor specifice.
În plus, poate fi redusă dependența de departamentele IT și terți. Acest lucru poate duce la economii semnificative.

Platformele Low Code oferă și beneficii suplimentare pentru organizații. De exemplu, pot îmbunătăți angajamentul și satisfacția clienților înainte de cumpărare și după vânzare, oferind experiențe personalizate și opțiuni de autoservire. De asemenea, pot îmbunătăți calitatea și acuratețea datelor prin automatizarea proceselor de captare și validare a lor, reducând erorile și îmbunătățind eficiența.

Capabilitățile Low Code pote permite manufacturierilor să schimbe strategia într-o piață dinamică și competitivă. Prin reducerea dependenței de resursele IT, platformele Low Code permit dezvoltarea și adaptarea propriilor aplicații, reducând costurile, îmbunătățind eficiența și stimulând inovația.

Soluțiile Liferay ajută companiile să creeze experiențe digitale pe web, dispozitive mobile și alte dispozitive conectate, fiind distribuite în România de compania SolvIT Networks.

Posted in: