Conform Symantec, conceptul zero trust înseamnă deopotrivă politici şi procese, precum şi capabilităţi tehnice. Ca atare, consolidarea vendorilor şi frutificarea celor care şi-au integrat ofertele generează beneficii, prin reducerea încărcării operaţionale, a complexităţii arhitecturii şi a timpului cheltuit cu gestionarea soluţiilor.
Symantec afirmă că, actualmente, pentru implementarea eficientă a conceptului firmele trebuie să încheie parteneriate cu vendoi care dispun de o gamă suficientă de capabilităţi de securitate zero trust şi o modalitate facilă de a gestiona tehnologii şi de a le instala rapid fără contracte sau acorduri suplimentare.
Concomitent, trebuie ţinut cont de cerinţele de conformitate cu reglementările. Istoric vorbind, conformitatea cu organele de reglementare însemna o securitate “suficient de bună”. Acum, însă, firmele trebuie să meargă dincolo de asta, aşa că atestarea şi gestionarea conformităţii reprezintă o povară. Ca atare, colaborarea cu vendori cheie care pot prelua o parte din această povară prin oferirea unui portofoliu larg de capabilităţi eliberează firmele pentru a se concentra asupra adevăratei securităţi.
În tot acest univers, este nevoie şi de automatizare, care trebuie aplicată în cât mai multe locuri. Prin dispunerea de un set larg de capabilităţi de descoperire a celor mai critice active pentru afacere şi de securizare a lor nu va face decât să accelereze călătoria spre obţinerea unui statut zero trust eficient.