Transformare digitală industrială: de ce digital experience platform (DXP)?

Industriile au relații unice cu transformarea digitală, iar producția, cerințe de neegalat. Producătorii sunt responsabili de produsele necesare zilnic, deci transformare digitală industrială este foarte importantă.

IndustrialDigitalTransformation

Sunt multe instrumente pentru ghidarea și modelarea acestei inovații, aducând companiilor succes în digitalizare. Unul este „digital experience platform” (DXP) – un „cameleon” tehnologic ce poate juca multe roluri în producție.

O privire asupra digitalizării producției
Companiile industriale sunt mai lente în digitalizare, însă acum implementează rapid tehnologia. Un sondaj arată că:

91% dintre producători au crescut investițiile în digitalizare și tehnologie.
• 77% apreciază creșterea ca „semnificativă” sau “dramatică”.
• 95% spun că digitalizarea este esențială pentru succes.

Acestea arată că digitalizarea este viitorul industriilor.

Pe lângă valoarea adusă de soluțiile moderne, sunt multe beneficii asociate inovației digitale prin utilizarea inteligenței artificiale, automatizării, realității augmentate și a altor soluții de producție. Conform McKinsey, o strategie a transformării digitale a industriei poate duce la:

• reducerea inactivității cu 30% – 50%.
• creșterea ritmului de lucru cu 10% – 30%.
• creșterea productivității cu 15% – 30%.
• estimări cu 85% mai precise.

Alte beneficii:
• Creșterea eficienței lucrătorilor.
• Securitate sporită la locul de muncă.
• Comunicare eficientă la toate nivelurile.
• Gestionarea simplificată și eficientă a datelor.
• Reducerea erorilor umane, a timpului de nefuncționare și a deșeurilor.

Deși digitalizarea are multe de oferit, nu este simplu pentru producție. Apar unele obstacole:
Instrumente: Oferta de tehnologie digitală este foarte mare, deci selecția poate fi dificilă.
Cost: Un proiect de digitalizare slab gestionat poate fi costisitor. Investiția eronată poate duce la rentabilitatea redusă a investiției (ROI).
• Riscuri IT: Sondajele arată că 55% dintre producători sunt îngrijorați de potențialele riscurilor de securitate IT. În unele cazuri, mai multă tehnologie digitală duce la mai multe vulnerabilități de securitate.
Actualizări: inițiativele digitale nu sunt un proiect „unic și gata”. Necesită inovare constantă, iar mulți producători sunt îngrijorați de costul și amploarea actualizărilor viitoare.

Beneficiile DXP în transformarea industrială
Digitalizarea poate fi plină de satisfacții, dar și provocatoare. Pentru rezultate pozitive, se apelează la un DXP.

DXP-urile pentru producători simplifică și eficientizează transformarea, reunind sisteme, sursele de date și utilizatorii, ca un cadru necesar pentru ca tehnologia digitală să creeze valoare vizibilă.

O platformă eficientă poate fi deasupra sistemelor, creând un contact pentru întreaga organizație. Astfel, poate fi integrată, simplu, inteligența artificială, automatizarea și colectorii de date, simplificând comunicarea, eficientizând procesele și reducând nefuncționarea și erorile umane.

DXP-urile eficiente au instrumente de analiză încorporate pentru descoperirea punctelor tari și slabe și pentru a afla cum funcționează tehnologiile, ceea ce crește vizibilitatea și creează perspective importante asupra beneficiilor digitalizării, afișând ROI și oferind claritatea necesară pentru obiective realiste.

Arhitectura Low- sau no-cod facilitează actualizarea platformei sau integrarea de noi tehnologii fără asistență IT. Mai puține variabile înseamnă mai puține riscuri de securitate.

Poate cel mai important beneficiu al DXP este capacitatea de a conecta oamenii și tehnologia. Partenerii, furnizorii, angajații și chiar clienții pot fi serviți printr-o platformă, o experiență convenabilă.

Transformarea digitală cu Liferay
Sunt multe modalități de abordare a transformării digitale industriale, dar un DXP este una dintre cele mai simple și mai eficiente soluții. Aceasta, datorită faptului că exploatează toată tehnologia digitală într-un singur punct de contact. O platformă poate ajuta și la conectarea cu dealeri, clienți și alți parteneri, oferind instrumente precum autoservire și profiluri personalizate pentru a scoate în față compania pe piață.

Pentru a începe transformarea digitală, primul pas este identificarea unei platforme care să acopere nevoile. Explorați Liferay DXP pentru a vedea cum vă putem ajuta să obțineți succesul digital.

Soluțiile Liferay ajută companiile să creeze experiențe digitale pe web, dispozitive mobile și alte dispozitive conectate, fiind distribuite în România de compania SolvIT Networks.

Posted in: