Stopați pierderea de date cu cel mai înalt nivel de protecție

Păstrarea informațiilor sigure și conforme nu a fost niciodată o treabă simplă, iar în prezent au apărut probleme noi de securitate. Mai mult decât atât, companiile își reconfigurează sistemele locale și se mută în servicii bazate pe cloud, ceea ce face ca datele companiei să devină mai vulnerabile prin expunerea utilizatorilor de cloud neexperimentați și prin erori de configurare.

De altfel, securitatea în cloud nu este singura preocupare pentru companii. Atacurile cibernetice cresc ca număr pe măsură ce criminalii cibernetici dezvoltă noi metode de ocolire a măsurilor de securitate tradiționale și de exploatare a utilizatorilor pentru a fura date valoroase.

Soluția Symantec Data Loss Prevention (DLP) oferă cel mai înalt nivel de protecție, care permite prevenirea pierderii datelor și protejarea reputației companiei.

Păstrați datele în siguranță

Pe măsură ce angajații devin mai mobili prin utilizarea laptopurilor, datele companiei devin mai vulnerabile la pierderi accidentale și la furturi în și din afara rețelei corporative. Soluția Symantec DLP Endpoint oferă toata protecția de care aveți nevoie pentru a păstra datele sensibile în siguranță și protejate la punctele finale. Soluția oferă o acoperire completă a securității, cu capacități de monitorizare și protecție pentru datele utilizate într-o gamă largă de canale: e-mail, aplicații cloud, protocoale de rețea, stocare externă și desktopuri și servere virtuale. Symantec DLP permite utilizarea a două module: DLP Endpoint Discover și DLP Endpoint Prevent.

Symantec DLP Endpoint Discover scanează hard disk-urile locale și oferă o vizibilitate profundă a fișierelor sensibile pe care utilizatorii le stochează în laptopurile și desktopurile lor. Oferă o gamă largă de soluții, inclusiv carantinarea fișierelor locale bazată pe politici de criptare și gestionare a drepturilor digitale activate de DLP API-ul Endpoint FlexResponse.

Symantec DLP Endpoint Prevent monitorizează activitățile utilizatorilor și oferă un control detaliat asupra unei game largi de aplicații, dispozitive și platforme. Permite inclusiv criptarea bazată pe identitate și drepturi digitale pentru fișiere transferate pe USB. Cu Endpoint Prevent, se pot alerta utilizatorii la incidente folosind ferestre pop-up sau notificări prin e-mail pe ecran. Utilizatori pot, de asemenea, suprascrie politicile oferind o justificare a acțiunii sau anularea acțiunii (în cazul unui fals pozitiv).

Protejați datele din cloud

Preocupările de securitate persistă pe măsură ce companiile continuă să migreze aplicații IT vechi în cloudul public, unde nivelul de vizibilitate și control al datelor sensibile nu este la fel de mare ca pe serverele proprii. Cu DLP Cloud Services de la Symantec, puteți extinde protecția datelor prin comenzi către cloud prin intermediul DLP livrat în cloud. Acestea oferă monitorizarea și protejarea unei game largi de aplicații cloud și aplicații locale.

Symantec DLP Cloud Detection Service analizează conținutul extras din aplicația cloud și din traficul web și se aplică automat politicile stabilite pentru datele sensibile. Oferă o integrare îmbunătățită cloud-to-cloud prin Symantec CloudSOC. Integrarea permite extinderea politicilor existente și detectarea în cloud a aplicațiilor utilizate și gestionarea tuturor incidentelor prin consola DLP. Controalele includ blocarea sau carantinarea fișierelor sensibile, și aplică o criptare bazată pe identitate a drepturile asupra fișierelor partajate cu terți.

Serviciul DLP Cloud Detection oferă, de asemenea, o integrare îmbunătățită cu serviciul de securitate web Symantec pentru a monitoriza traficul pe internet – chiar și atunci când este criptat – și protejează utilizatorii de roaming și de telefonie mobilă.

Serviciul Cloud Symantec DLP pentru e-mail oferă informații precise și în timp real prin monitorizarea traficului de e-mail corporativ. Oferă protecție în timp real împotriva scurgerilor de date prin blocarea automată a mesajelor sau modificarea mesajelor pentru criptare. Când datele sunt partajate cu terțil, poate activa automat criptarea bazată pe identitate pentru corpurile de e-mail și atașamente. Cloudul DLP Serviciul pentru e-mail acceptă Gmail, Microsoft Office 365 Exchange Online, precum și Microsoft Exchange Server. Este disponibil independent sau la pachet cu protecția superioară împotriva amenințărilor prin e-mail funcționalități ale serviciului Symantec Email Security.

Extindeți protecția datelor dincolo de DLP

Pe măsură ce datele sensibile sunt partajate cu utilizatori externi sau călătoresc în cloud și ies în afara mediului local devin vulnerabile. Soluția de securitate informațională Symantec oferă o protecție cuprinzătoare pentru date pe tot ciclul de viață dincolo de mediul local, cu servicii de securitate, clasificare, criptare și analiză a utilizatorilor și gateway-uri web pentru accesul cloud.
Extindeți politicile DLP la aplicațiile din cloud: Extinderea detecției, a politicilor de securitate și a fluxurilor de lucru se poate face prin integrarea cu Symantec CloudSOC (CASB) și gestionarea incidentelor pe o singură consolă.
Clasificați datele pe baza sensibilității: permiteți utilizatorilor să clasifice și să eticheteze fișierele sensibile și protejați-le folosind soluția de clasificare a datelor Symantec, Information Centric Tagging (ICT).
Protejați datele atunci când sunt partajate în afara companiei: aplicați automat criptarea și introducerea de drepturile digitale pentru datele care părăsesc sediul local. Inclusiv revocarea accesului se poate face prin Information Centric Encryption (ICE).
Simplificați triajul incidentelor și gestionarea politicilor: reduceți timpul necesar pentru remedierea incidentelor și gestionarea politicilor și atenuați riscul de pierdere a datelor cu Symantec Information Centric Analytics (ICA).
Partajați datele mai sigur cu alții: preveniți accesul neautorizat la date sensibile prin autentificare securizată atunci când datele sunt partajate cu parteneri de afaceri folosind Symantec VIP Identity și Managementul accesului.
Împiedicați accesul la datelor a site-urilor nedorite: asigurați-vă că datele sensibile trec printr-un trafic web de încredere, criptat, prin utilizarea DLP și Symantec Secure Web Gateway (Symantec ProxySG și serviciul de securitate web).

SolvIT Networks este furnizor al soluției Symantec Data Loss Prevention pe piața locală.

Posted in: