O soluţie completă de protecţie

În lumea actuală, metodele tradiţionale de autentificare precum parolele şi PIN-urile s-au dovedit deja vulnerabile la ameninţări cibernetice şi fraude de identitate. Mai nou, metodele de biometrică comportamentală au fost selectate ca fiind una din cele mai promiţătoare tehnologii de protejare a clienţilor bancari de fraude online. Cu toate astea, aceste ultime metode, singure, nu pot împiedica fraudele.

Metodele biometrice comportamentale reprezintă o tehnologie de ultimă oră care permite autentificarea continuă a utilizatorului pe baza unor tipare comportamentale unice, cum ar fi ritmul de tastare, mişcările mouse-ului, gesturile făcute la atingerea ecranului tactil şi caracteristicile de voce.

Slăbiciunile acestor metode provin din câteva zone. Protejarea informaţiilor sensibile legate de client este prioritară, ceea ce înseamnă conformare obligatorie la prevederile regulamentelor în vigoare precum GDPR. Metodele biometrice comportamentale colectează un volum semnificativ de date sensibile, a căror folosire şi stocare trebuie acceptate explicit de clienţi. De aceea, băncile trebuie să se asigure că dispun de o comunicare limpede şi transparentă cu clienţii lor. Mai mult decât atât, această tehnologie, folosită singură, nu e suficientă pentru a detecta cele mai multe atacuri online, căci acoperă o fracţiune mică din ceea ce trebuie monitorizat şi analizat pentru protejarea clienţilor bancari.

Problemele legate de securitate pot fi rezolvate printr-o abordare mai holistică, care foloseşte inteligenţa legată de ceea ce se petrece în universul bancar pentru a preveni riscurile la adresa sistemelor. Aici intervine o nouă soluţie, propusă de Cleafy.

Prin corelarea a mii de indicatori în timp real şi exploatarea inteligenţei artificiale, tehnologia Cleafy poate detecta fraudele potenţiale cu mai multă acurateţe şi poate detecta orice malware înainte de apariţia atacurilor propriu-zise. Tehnologia este patentată în privinţa detecţiei biometricii comportamentale umane, a malware-ului avansat şi a analizei comportamentale şi, graţie milioanelor de tranzacţii analizate zilnic, deţine date corecte pentru a-şi îmbunătăţi permanent capabilităţile de detecţie prin intermediul AI şi al deep learning.

Actualmente, platforma Cleafy poate detecta chiar şi malware zero-day în termeni de secunde, astfel construind un scut de protecţie solid pentru sistemele clienţilor împotriva fraudelor bancare online.

Platforma Cleafy este distribuită în România de compania SolvIT Networks.

Posted in: